Thursday, 28 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe



Khamis

               
               Assalamualaikum semua.....lame da aku tak update blog nihhh....mase tak mengizinkanlah nak buat ...bile balik rumah je busy melayan family pulak ....time tu lah ayah , ibu and adik nak bermanja ...macam2 di suruhnye buat masak itulah masak inilah....lipat kain bajulah ...macam2...tapi kali ni, ade mase so terus teringat dekat blog nihh... lame tak share story dengan korang  semua....


                Pagi nihh sampai je ofis terus tolong Reen buat parcel and balut barang customer untuk post kepada customer Reen.....Then, atul buat kerja die ain ngan faiz terus buat flyers...so aku ngan Reen kemas2 ofis....


                Next, kitorang kira stock buku2 terbitan tomodachi yang belum di kira and yang terselit-selit dekat celah2 and bawah2 almari tu....Selepas itu, aku sambung kemas ngan azreen and ain.....Then siap semua kitorang keluar makan .....


                Balik je dari makan haaaaa....itulah masenye aku update blog nihh share cite aku ngan korang.....
Hope korang enjoy la bace cite aku nihh.....

Thursday, 21 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe



21 Dec 2017


                     Cuaca pagi ni nyaman jer...pagi ni ayah aku yang hantar gi kerje sebab akak aku cuti hari ni ....ibu yang suruh akak ambil cuti sebab ibu nak kene gi JPJ so nanti tak de sape nak jage anak die...kerete aku pulak masuk bengkel balik tu yang ayah aku hantar....


                        Pagi ni kami semua start keje dengan susun buku2 yang kitorang ambil dari kedai    En. Halim semalam tapi separuh je lah ...kitorang susun buku2 mustread.... then kitorang buat ramen challenge dengan bos and staff MBC....rase macam buat jamuan pulak ...best tau sekali sekala buat macam tu ...dapat mengeratkan hubungan silaturrahim antara bos dan staff....bos pon sporting sangat...tq bos belanja ramen tu....💕💕


                       Selepas itu , kami feeling acah2 jadi retis sebab kene jadi model t-shirt mobile book cafe...hahahaha....so bole rase jadi model sekejap tapi model ala2 kayu ....hahahaha...tak biase bergambar macam tu la jadinya...
   

                              


Thursday, 14 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe



14 Dec 2018


                    Hari ni aku rasa lemah sangat sebabnya aku demam bole kate teruk jugaklah sebab aku muntah-muntah malam tu and pagi tu jugak....tapi gagahkan jugak diri pergi kerja macam biasa ...bukak je whatsapp dapat tahu yang aku kene pergi seminar copywriting dengan Reen...itu pertama kali bagi aku ....best sebenarnya seminar tu banyak ilmu yang aku belajar masa hadiri seminar tu...aku belajar teknik nak membuat copywriting ...sebahagian yang aku belajar ialah gunakan konsep GEMPA , PMKT, PAS, Golden Circle dan banyak lagi...

                      Bengkel tu habis dalam kol 4 p.m macam tu ....Next En. Mad ambil aku ngan azreen untuk balik ofis.....sampai ofis duduk2 kejap then kemas ape yang patut .....tengok jam da kol 5.30 p.m ......so aku pon balik lah....








                     



               


                   

Wednesday, 13 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe



13 Dec 2017


               Hi guys....macam mane hari ni? everything okay?...hari ni saya nak kongsikan cerita saye ....pagi ni kami semua di lawati oleh En. Halim daripada MBC Negeri Sembilan untuk mamberi sedikit motivasi and meningkatkan lagi ilmu pengetahuan kami mengenai bisnes menerusi pengalaman beliau.



                Banyak yang kami belajar tentang bisnes...jatuh bangun sesebuah perniagaan itu sendiri...bak kate org "susah dahulu, senang kemudian " so kalau tak rasa sakit kejatuhan tu kita tak akan rasa nikmat kesenangan di kemudiannya ....jatuh dalam bisnes itu biasa ...berniaga banyak risikonya tetapi nikmat berniaga sangat memuaskan....dalam islam pon kita di galakkan mencari rezeki dengan berniaga....kalau bukan berniaga besar-besaran pon berniaga kecil-kecilan da okey....


                 
               Next, aku update blog car rental...tak siap sepenuhnya lagi tapi sedikit sebanyak adalah perubahannya...

Saturday, 9 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe



9 Dec 2017



                 Hari ni mood aku spoil sangat ...pagi2 kereta da buat hal....bole pulak die mati tengah2 jalan time lampu merah ...igt mati biase je tapi bile start balik tak bole hidup ejinnye ....geram je rase ....rase nak nangis pon ade time tu....dah lah baru merangkak belajar bawak kerete tibe2 enjin kerete mati tengah jalan ....memang tak tau  nak buat ape la jawabnye....yang lagi risau bile call ibu, ayah, akak semua tak angkat ...macam2 rasa time tu ...tibe2 teringat dekat abang ipar ...die selalu lepas subuh main game dekat handphone dan tentulah die pegang handphone...terus aku dail no die....alhamdulillah die angkat...so aku bagi tahu semua ape yang terjadi dan suruh inform dekat ibu and ayah.....


                   Next, aku dapat panggilan daripada akak aku...then akak aku suruh aku start kete banyak kali baru boleh .....tiga kali jugak lah kerete aku mati tapi alhamdulillah sampai jugak aku dekat ofis...then kitorang pergi perpustakaan Bangi for (PABUBA)..Azreen and Atul jadi maskot , aku dengan Ain pulak edar flyers dekat orang awam...pengalaman yang menyeronokkan sebenarnya ...kitorang dapat jual banyak jugaklah buku masa tu....around 2 p.m macam tu kitorang pon balik dan En. Mad belanja kitorang makan tengah hari sebenarnya masa dekat PABUBA pun En. Mad da belanje cendol....Terime kasih En. Mad ...💕💕💕💕💕




               


                 



                 



           

Friday, 8 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe

8 Dec 2017


               Pagi yang gelap kini sudah terang ....ehh ternyayi pulak...haha...so apa lagi bersiap-siaplah kita untuk pergi  kerja...macam biasalah pagi2 dah gomol si kecil medina aisyah sebelum pergi kerja...sampai je ofis en.mad buat meeting for PABUBA esok....After meeting kitorang pon buat poster by hand untuk PABUBA....


               Sebelah petang pulak kitorang try maskot dora dan diego.....plan asalnya aku ngan atul yang pakai maskot untuk PABUBA but at the end azreen yang ganti aku sebab aku tak muat nak pakai...hurmmm...dah dekat2 nak balik tu aku ngan ain buat tanda harga untuk jualan buku pagi esok...aku rasa itu je kot nak kongsi untuk hari ni....nanti aku kongsi lagi...bye2 u all
             


             

Thursday, 7 December 2017

Pengalaman di Mobile Book Cafe



7 Dec 2017


                Assalamualaikum semua ... alhamdulillah cuaca hari ini cantik sangat ... jadi aku mulai bekerja dengan semangat pagi ini ..... bersyukur kepada Allah swt karena hari ini masih di beri kerja nyaman dalam kondisi sehat badan ..... mulai work with bismillahirrahmanirrohim .... fisrt, i update blog for overnight because of fear of doing work later at the end lupe pulak want to update.




               Next, bos and azreen keluar pergi UKM dan MARA jadi tinggallah kami empat termasuk faiz ..... hari ni tidak banyak kerja sangat jadi kami buat promosi penjualan online di facebook page .... kemas2 ofis sikit .... maka aku, ain and atul out lunch near the adjacent area ofis ..... afternoon boss for the new job ..... boss order update blog car rental so beautiful, neat and attractive customer ....